Börsen har dom senaste åren fått se utbudet av både internationella och svenska esport aktier öka i rask takt. Bara på den svenska marknaden finns det extremt spännande bolag som G:loot, Adverty och inte minst storspelaren MTG.

Varför bör man överväga att investera i esport aktier?

Esport och gaming är den snabbast växande sektorn i underhållningsbranschen och den snabbast växande sporten i världen. Esport är en del av en marknad som dom senaste åren har blivit en av dom mest spännande segmenten där ute. Även esport betting på den svenska marknaden har utvecklats brutalt dom senaste åren.

Bland unga är esport lika populärt, om inte populärare på många håll, än ”vanliga” sporter. I USA är det lika många unga som idag ser på esport på regelbunden basis som tittar på baseball. Det är i den unga generationen som vi kommer se värde. Många pratar om att det är nära på omöjligt att nå ut till framförallt unga killar/män med reklam, men via esport och gaming har det visat sig finnas utrymme för den typen av exponering.

Hur går det för dagens noterade bolag?

esport aktier

Svenska bolag? Överlag inte allt för väl. För internationella bolag? Här har det visat sig finnas ett par guldkorn redan. Jättar som Blizzard, Tencent, Electronic Arts osv fortsätter att ta mark på den stora scenen. Även svenska MTG som äger 100% av Dreamhack och en stor del av ESL fortsätter gå starkt inom segmentet esport och gaming.

Det är ingen tvekan om att det finns ett undergrävt värde i esport framöver, men det gäller att se det just så, framåt. Vilka bolag kommer hitta rätt infallsvinkel? Vart finns värdet? Vi har redan fått se bolag på börsen komma och kom inom väldigt kort tid.

Vad kan vi förvänta oss framöver?

Mycket. Förväntningarna på marknaden inom esport är skyhög. Men det gäller att fortsätta vara kritiskt inställd fram tills dess att vi ser fler bolag visa vinst på sista raden på en mer regelbunden basis. I dagsläget är det en uppsjö med småbolag, startups och etablerade spelare som försöker hitta rätt i segmentet. Men i dagsläget bör man vara försiktig med sina investeringar.

Många prognoser pekar på att vi kommer få se en fortsatt stark tillväxt för branschen i stort. Den stora fråga är i vilket konkret segment inom esport dom stora vinsterna kommer göras. Är det dom stora drakarna som Blizzard och EA som släpper spel, driver turneringar och jobbar med lootlådor? Eller är det bolag som MTG som driver stora lan, turneringar, streams och jobbar med intäkter från annonser/besökare/tittare? Eller varför inte ett vinstdrivande esportlag? Logitech som utvecklar gamingdatorer och tillbehör? Marknaden är enorm och växer för var dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *